HBV De Klink
Huurderbelangenvereniging De Klink
HBV De Klink

Logo van HBV De Klink

Lid worden

Vindt u het werk van de huurdersvereniging belangrijk en bent u nog geen lid, dan kunt u via deze knop lid worden. Het kost maar 30 cent per maand.

Website bijgewerkt op: 7 dec 2023

De huurdersorganisatie van het jaar

Dit jaar organiseerde de Woonbond de verkiezing van de beste huurdersorganisatie van Nederland. Het gaat dan zowel om verenigingen van huurders als om bewonerscommissies. Dit jaar was het thema energiebesparing. De Klink was door een deskundige jury aangewezen als een van de kandidaten voor deze titel. Op de site van de Woonbond vond u informatie over de selectiecriteria, de juryleden en de genomineerden. Daar kon u ook uw stem uitbrengen. Op www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl.

De Klink maakt kans op de prijs van de beste huurdersorganisatie van 2011 op het gebied van energiebesparing. Zeer positief is de beïnvloedingskracht van deze huurdersorganisatie ten aanzien van de corporatie en het gemeentebeleid. Zij zijn in staat om het beleid daadwerkelijk te beï nvloeden. Ook de Gelderse Milieufederatie bevestigt hun sterke punten, aldus de jury.

Of huurdersorganisatie De Klink de prijs gaat winnen, hangt af van het aantal stemmen dat zij krijgt. Vandaar dat zij oproept om te gaan stemmen. Dat kan tot 15 november op www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl. De uitslag van de verkiezing wordt op 10 december 2011 tijdens de Landelijke Bewonersdag in Arnhem bekend gemaakt.

De jury heeft 3 bewonerscommissies en 2 huurdersorganisaties genomineerd voor de prijs. De aanmeldingen waren zeer divers en daarom vaak moeilijk onderling te vergelijken. De jury waardeert de enorme inzet van vele verschillende commissies en organisaties die vaak tegen weerstand aanlopen en toch moedig doorgaan. In sommige gevallen leidt de inzet echter niet tot concreet resultaat en dat is jammer, aldus juryvoorzitter Anke van Hal.

Bij de selectie van de genomineerden heeft de jury vooral gelet op een brede aanpak van de bewonerscommissie of huurdersorganisatie. Denk daarbij aan inspanningen op het gebied van energiebesparing in combinatie met het organiseren van allerlei sociale activiteiten. Aansprekende resultaten, goede samenwerking met andere partijen en een actieve inzet op beleid van de corporatie en gemeente waren ook belangrijke aspecten. Op de website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl staat uitgebreide informatie over de genomineerden met jurycommentaar.

Juryleden

De jury bestaat uit voorzitter Anke van Hal (hoogleraar Sustainable Housing Transformation op de TU Delft en hoogleraar Sustainable Building and Development aan de Business Universiteit Nyenrode), Albert Koedam (teammanager duurzaamheid bij Aedes) en Mieke Weterings (adviseur duurzaam en gezond bouwen en energieambassadeur van de Woonbond).