HBV De Klink
Huurderbelangenvereniging De Klink
HBV De Klink

Logo van HBV De Klink

Lid worden

Vindt u het werk van de huurdersvereniging belangrijk en bent u nog geen lid, dan kunt u via deze knop lid worden. Het kost maar 30 cent per maand.

Website bijgewerkt op: 7 dec 2023

De oprichting van bewonerscommissie Tulpstraat e.o.

Begin september is er een vergadering gehouden met de bewoners van de Tulpstraat en omgeving. Dit is een wijkdeel met een sterk sociaal verband. De mensen willen er graag blijven wonen. Portaal wil deze woningen verkopen en benaderde HBV De Klink voor het wettelijk verplichte verkoopadvies. Omdat er geen bewonerscommissie bestond, hebben we zelf een enquête gehouden onder de bewoners. Op basis van die enquête en een technisch rapport van een architectenbureau is besloten negatief te adviseren over de verkoopplannen. Ook heeft de klink nog een aantal energiemetingen laten uitvoeren. Omdat Portaal ons goed onderbouwde advies tot twee maal toe afwees, hebben we een bewonersavond georganiseerd.

Volgens de bewoners en het technisch rapport laat de staat van onderhoud van die woningen nogal te wensen over. Omdat er sprake was van sloop is er al 15 jaar alleen het noodzakelijkste onderhoud gepleegd. Vocht, tocht en gehorigheid waren de meest gehoorde klachten. Met een ongezond leefklimaat en astmatische problemen als gevolg. Gaandeweg de bijeenkomst raakten de gemoederen steeds meer verhit en sloeg de stemming om van gelatenheid 'ze luisteren toch niet naar de individuele huurder' naar actiebereidheid 'samen sta je sterker'. Nog tijdens de vergadering werd er een bewonerscommissie opgericht met 6 leden en de steun van de overige aanwezige wijkbewoners. Inmiddels zijn de eerste enquêtes en brieven de deur uit. Wij wensen BC Tulpstraat e.o. veel sterkte en succes en zullen hen blijven ondersteunen. Klik hier voor het complete verslag.