HBV De Klink
Huurderbelangenvereniging De Klink
HBV De Klink

Logo van HBV De Klink

Lid worden

Vindt u het werk van de huurdersvereniging belangrijk en bent u nog geen lid, dan kunt u via deze knop lid worden. Het kost maar 30 cent per maand.

Website bijgewerkt op: 12 jun 2024

Nieuwsbrief HBV De Klink - september 2022

Beste leden van de HBV de Klink,

U ontvangt van ons de 2e nieuwsbrief en hij/zij/het heet "Klinktaal".

Dit is de naam, die in het verleden werd gebruikt om de actualiteiten met betrekking tot wonen en huren via een jaarlijkse uitgave aan u kenbaar te maken. Maar ook De Klink gaat met de tijd mee en wil de actualiteiten sneller onder uw aandacht brengen. Het is dan ook onze bedoeling deze Nieuwsbrief minimaal 4 maal per jaar te verspreiden.

Mede om deze reden ontvangt u de Klinktaal digitaal. Daarnaast heeft het bestuur besloten dat het van belang blijft om eenmaal per jaar een papieren magazine uit te geven met daarin veel basisinformatie voor huurders.

Deze Klinktaal heeft twee belangrijke onderwerpen, te weten:

  1. De Inspiratiedag van Portaal
  2. De Algemene ledenvergadering van HBV De Klink.

1. Inspiratiedag Participatie 8 oktober a.s.

Portaal heeft een werkgroep die zich bezighoudt met het opstellen van een Participatievisie, oftewel in gewoon Nederlands: "wat is onze visie voor de toekomst op het gebied van wonen en op welke manieren betrekken wij onze huurders hierbij?" Naast het personeel van Portaal, de huurdersorganisaties is de mening van de bewonerscommissies en huurders van groot belang.

Om die reden wordt u als huurder en /of bestuurslid van een bewonerscommissie langs deze weg uitgenodigd om mee te doen. Alle huurders die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden. Lid zijn van een huurdersorganisatie of bewonerscommissie of andere vorm van bewoners-vertegenwoordiging is niet nodig. De enige eis is dat men huurder van een woning van Portaal moet zijn. Wij hopen op een grote opkomst van huurders.

Reiskostenvergoeding:
Omdat de dag in Utrecht gehouden wordt moeten veel huurders gaan reizen. Om te voorkomen dat de te maken reiskosten een belemmering zouden zijn om te komen, worden door Portaal de reiskosten - vanuit de eigen woonplaats - vergoed. De vergoeding is op basis van de (aantoonbare) kosten voor Openbaar vervoer of - als men met de auto wil komen - € 0,19 per kilometer.

Informatiemarkt:
De inspiratiebijeenkomst vindt plaats in het Huis van Portaal. Er zijn een aantal sessies en in de pauzes is er tijd om rond te lopen over de informatiemarkt met een aantal standjes.

Opgeven van deelname.
Wilt u ook naar deze dag op 8 oktober. Geef u dan op via het e-mailadres van de Klink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij zullen u dan opgeven en met u de reiskosten regelen.


2. Agenda van de ALV van 25 oktober 2022

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering dinsdag 25 oktober 2022.

Het bestuur van De Klink nodigt alle leden van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering. Hieronder vindt u praktische zaken en de voorlopige agenda.

Datum 25 oktober 2022
Tijd 20.00 - 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staan koffie en thee klaar.
Locatie Wijkcentrum Dukenburg, zaal 12, Meijhorst 7039 Nijmegen. Bereikbaar met Breng lijn 6 en lijn 331.

Voorlopige agenda:
20:00 uur 1. Opening en vaststelling van de agenda.
20:03 uur 2. Mededelingen
20:10 uur 3. Voorstel tot aanpassing van de statuten op basis van nieuwe wetgeving en de actualiteit.
20:20 uur 4. De goedkeuring van de jaarrekening en de begroting voor 2023
20:30 uur 5. Voorstel om de voordracht van het bestuur om de heer Wim de Witte m.i.v. 29 augustus 2022 tot bestuurslid te benoemen, goed te keuren.
20:35 uur 6. Het vaststellen van het rooster van aftreden van de bestuursleden
20:40 uur 7. Overige verenigingszaken
20:50 uur   Pauze
21:00 uur 8. Thema van de avond (moet nog worden ingevuld).
21:45 uur 9. Rondvraag.
22:00 uur 10. Afsluiting

Wij hopen u op 25 oktober te mogen begroeten.
Bestuur van HBV De Klink

N.B. Als u de vergadering niet fysiek kunt bijwonen, dan kunt zich aanmelden voor de vergadering via ZOOM. Klik s.v.p. deze link